dimarts, 11 d’octubre del 2016

Relat 1: La revenja

Ja heu llegit el 1r relat? Què us ha semblat? Parlem-ne!

L'autora d'aquest relat és Isabel-Clara Simó, una escriptora catalana amb una llarga trajectòria. La coneixes? Has llegit alguna altra obra seva?

ARGUMENT:

En aquest relat la Viqui se sent traïda quan el seu xicot la deixa per una de les seves millors amigues  i planeja una venjança. 

LLENGUA I ESTIL:

La narració està escrita en 1a persona, és a dir, la narradora és la protagonista que ens explica pas a pas com va tramant aquesta venjança fent servir un estil directe.


  • Per què creus que l'autora ha triat l'ús de la 1a persona per aquest relat breu? 
  • La protagonista, deixant-se emportar per la gelosia, no s'estalvia insults cap a l'amiga que li ha pres la parella. Quins utilitza? Fa servir algun recurs especial?
  • Saps què és el "curare"?
  • Què significa la dita "Qui no s'arrisca, no pisca"? Què vol dir la Viqui quan la fa servir?

PARLEM-NE:
  • Com definiries la personalitat de la protagonista? Com és la relació que té amb els seus pares i el seu tiet?
  • "Repasso i repasso Google i hi trobo coses interessants..."  "Google m'ho va trobar..." Ets com la protagonista dels que ho busques tot a Google? Trobes que és una font d'informació fiable?
  • La Viqui deixa en mans de l'atzar el desenllaç del relat. Per què?
Deixa'ns el teu comentari al blog!

2 comentaris:

  1. Aquest primer relat l'hem llegit avui a classe entre tots, això ens dóna l'avantatge de compartir opinions i diferents punts de vista.
    Realment ho hauríem resolt així? o potser algunes de nosaltres no ho hauriem deixat a l'atzar?
    A mi m'ha agradat el llenguatge desinhibit i barroer que es fa servir, engendrant nous adjectius de la unió de paraules.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb Anna, m'agraden els adjectius que inventa Isabel-Clara: personamésvilqueconec, refotudamalapersona, sempreambcaradebleda. Trobe és un conte amb molta força, sobretot el principi, i el final té també la seua gràcia.
    Comencem bé! Amb ganes de descobrir noves assassines...
    Rosario

    ResponElimina